בלוג

My All Time Favorites


כמעצבת, אני משתדלת לחדש, לשנות, לגוון. אני אוהבת את העובדה שלמרות שטביעת האצבע שלי מורגשת בבתים שאני עושה, כל אחד מהם עומד בפני עצמו והוא שונה וייחודי.

עם זאת, יש לי כמה רהיטים שאני חוזרת אליהם שוב ושוב. כי הם מוצלחים – יפים, פרקטיים, יחודיים וורסטיליים. היום אשתף אתכם בחמישה רהיטים שהשתמשתי בהם כמה וכמה פעמים, ולמה. 

מיטת קאריבו של גולן

המיטה הזאת אהובה עלי במיוחד. ברוב החנויות שמוכרות ריהוט לחדרי שינה תתקלו ברהיטים גדולים, כבדים, מגושמים. כאלה שמשתלטים על כל החדר וחוסמים אותו. 

מיטת הקאריבו היא ההפך הגמור: קווים עדינים, מודרניים. זה רהיט מינימליסטי אבל עם נוכחות.  

תמונה: יח"צ של גולן

צילום: יח"צ של גולן

השתמשתי בה בדירת הפנטהאוז של עדי ודרור, שם גם הצרנו את המסגרת שלה מעט:

צילום: שי אפשטיין

צילום: שי אפשטיין

קניתי אותה גם לעוד לקוחות, וקניתי אותה גם לעצמי, הביתה.

חדר השינה אצלנו בבית.
חדר השינה אצלנו בבית.
הבנים שלי, המיטה של גולן. (וכן, יש לי את המצעים האלה בכמה צבעים.... ) צילום: אלה קרן סברלדוב
הבנים שלי, המיטה של גולן. (וכן, יש לי את המצעים האלה בכמה צבעים…. ) צילום: אלה קרן סברלדוב
עוד אחת שאני אוהבת. ארבל, מיטה. צילום של אלה סברלדוב קרן
עוד אחת שאני אוהבת. ארבל, מיטה. צילום של אלה סברלדוב קרן

כורסת פיטסבורג של אייטמס גלרי

הפיטסבורג, מתוך האתר של אייטמס

הפיטסבורג, מתוך האתר של אייטמס

הפיטסבורג היא כורסה, ובכן… מדויקת.  כמו בשיר של כוורת, היא "לא נמוכה מדי, לא גבוה מדי… היא כל מה שרציתי, לפי המידה". היא יפה, בקווים עגולים ונקיים, היא מגיעה בכל צבע שתרצו, והיא מאוד מאוד נוחה. 

הנה הפיטסבורג במבט צידי ובכחול, קווים נשיים ואלגנטיים. צילום של שי אפשטיין
הנה הפיטסבורג במבט צידי ובכחול, קווים נשיים ואלגנטיים. צילום של שי אפשטיין
והפיטסבורג באפור. ההתרחבות הקלה והידיות המלאות מבטיחות ישיבה נוחה גם לאורך זמן. צילום: שי אפשטיין
והפיטסבורג באפור. ההתרחבות הקלה והידיות המלאות מבטיחות ישיבה נוחה גם לאורך זמן. צילום: שי אפשטיין

מיטת מעבר KRITTER של איקאה

יום אחד, אני אכתוב כאן שיר הלל למיטות מעבר. תהיה כאן מסה ארוכה ומנומקת, שתסביר לכם באופן מדויק למה אין סיבה לקנות לילד מתחת לגיל 7 מיטת נוער.  ותאמינו לי – אתם תשתכנעו…  עד אז, נסתפק בזה: אני מאמינה גדולה במיטות מעבר לילדים. בטח ובטח בדירות עירוניות קטנות.

ובין מיטות המעבר, אני מאוד אוהבת את ה KRITTER של איקאה.

צילום: איקאה

צילום: איקאה

קודם כל, היא משתייכת למשפחת מיטות המעבר הבינוניות בגודלן –  160/70. כלומר היא יכולה לשרת כל ילד ממוצע עד גיל 8. דבר שני – היא חיננית: המיטה צבועה בצביעה אטומה בתנור בצבע לבן, יש לה 2 כבשים חמודות בראש המיטה, והיא יכולה להתאים את עצמה בקלות להרבה חדרי ילדים.

המחיר שלה הוא נגיש מאוד – 495 ש"ח (המזרון יעלה עוד 295 בערך, תלוי בסוג שתבחרו). היא כנראה הרהיט שהשתמשתי בו הכי הרבה פעמים, כי יש מעט מאוד חלופות לו – מיטות ילדים נוטות להיות מאוד גדולות, או לא יפות, או מאוד יקרות (ובדר"כ – שילוב של כל השלושה).

הנה הקריטר בחדרן של שתי אחיות תל אביביות, בת 6 ובת 4.5 צילום: שי אפשטיין
הנה הקריטר בחדרן של שתי אחיות תל אביביות, בת 6 ובת 4.5 צילום: שי אפשטיין
תראו עד כמה היא נעימה בפרופורציות שלה. בחדר ילדים יש כל כך הרבה פריטים שמושכים את העין. המיטה צריכה להשתלב בעדינות ורוך.
תראו עד כמה היא נעימה בפרופורציות שלה. בחדר ילדים יש כל כך הרבה פריטים שמושכים את העין. המיטה צריכה להשתלב בעדינות ורוך.
אצל הבנים שלי שתי מיטות KRITTER היו מסודרות בצורת ר. צילום: שי אפשטיין

אצל הבנים שלי, שתי מיטות KRITTER היו מסודרות בצורת ר. צילום: שי אפשטיין

עוד תמונות מחדר השינה של הבנים ניתן לראות כאן.

שטיח Diamante Printed Rug של Urban Outfitters

עד לפני שנתיים, היה קשה למצוא שטיחים מודרניים קלילים בארץ. האופציות נעו בין שטיחים פרסיים או זיגלרים לבין שטיחי שאגי מנצנצים. בין לבין היו אופציות מודרניות מוצלחות שעלו הון עתק.

מאחר שאראלה עדיין לא צילצלה אל אף אחד מלקוחותי במהלך השיפוץ, התחלתי לחפש אופציות אחרות. וכך גילית ש Urban outfitters , West Elm ,Bed bath and Beyond  ועוד חברות אמריקאיות שולחות לארץ. המחירים שלהן זולים, וגם אם משכללים את עלות המשלוח והמע"מ – זה עדיין יוצא משתלם.

כך הכרתי את שטיח הדיאמנטה:

צילום: Urban Outfitters

צילום: Urban Outfitters

מודרני, קליל, לא יקר. גיאומטרי, והסימטריה הפנימית שלו מוספיה תנועתיות קלה וענין נוסף. הוא בהיר אבל כביס, אז ניחא.

הנה הוא בביתם של אורן ועינת
הנה הוא בביתם של אורן ועינת
ובביתם של לקוחות אחרים (הקמט במרכז השטיח הורג אותי, שתדעו. אבל אין לי תמונה אחרת....)

ובביתם של לקוחות אחרים (הקמט במרכז השטיח הורג אותי, שתדעו. אבל אין לי תמונה אחרת….)

אצל אורן ועינת הוא מכסה את רוב הסלון, ורוב חיי המשפחה מתנהלים סביבו.

הוא המוקד למשחקים והשתובבויות.
הוא המוקד למשחקים והשתובבויות.
Untitled-9a

וילדות מלאות חן.

כרגע אורבן מציעים אותו רק בגרסה השחורה שלו, אבל אתם יכולים לעקוב. כבר פגשתי אותו בכחול כהה, באפור כהה ובהאפור בהיר. כמו כן – בכל האתרים האמריקאים, שווה לחכות לסייל טוב – לאחד מימי הקניות כמו בלאק פריידיי או לסוף עונה. ההנחות מאוד משמעותיות בזמנים האלה.

השז לונג של קורבוזיה

LC4 מידי קורבוזיה, פריאנד וג'נרה

LC4 מידי קורבוזיה, פריאנד וג'נרה

ה LC4 הוא שז-לונג שעוצב בשנת 1928 על ידי לה קורבוזיה, שארלוט פריאנד ופייר ג'נרה. הוא כונה "מכונת ההתרגעות" בגלל הדרך בה הוא משקף את הקימור הטבעי של הגוף, בעוד הוא נראה כאילו הוא מרחף באוויר מעל הבסיס שלו. ה LC4 מאפשר מגוון אינסופי של תנוחות ישיבה, ככול שהמבנה הניתן להזזה מחליק לאורך הבסיס. הוא מוצג כחלק מהתערוכה הקבועה של ה MOMA בניו יורק. (*תרגום מאתר DWR)

השז לונג בביתה של שרון. (גיל בן טוב על כל הנגרות שאתם רואים כאן, אגב). צילום: אווה גז.
השז לונג בביתה של שרון. (גיל בן טוב על כל הנגרות שאתם רואים כאן, אגב). צילום: אווה גז.
Untitled-7

השז לונג בבית שלנו. רוב הזמן הוא פונה לטלוויזיה

נסכם – הוא פריט עיצוב איקוני. הוא מאוד פרקטי – בין רגליות הנירוסטה ומושב העור – אי אפשר להרוס אותו. והוא נוח בטירוף. אצלנו בבית, יוצא שבכל רגע נתון מישהו יושב עליו.

ל

למשל חן. צילום של אלה סברלדוב קרן

כל אחד, באופן שנוח לו...
כל אחד, באופן שנוח לו…
אבל ממש... כל הזמן (חודש שישי וזה, כן?) צילום: אלה סרלדוב קרן.
אבל ממש… כל הזמן (חודש שישי וזה, כן?) צילום: אלה סרלדוב קרן.

יכולים לדמיין משהו מאלה אצלכם? ולאיזה פריטים (רהיטים ובכלל)  אתם חוזרים שוב ושוב?

שיהיה לכם חג פסח שלו ושמח, מלא אהבה ואור. 

השוקת – הפיצוח הפרטי שלי

אתם ודאי יודעים שאני כותבת הרבה על סדר וארגון בבית.  חלקכם אולי חושבים: "מממ…. בטח הבית של ליאת ממש מאורגן ומסודר" .אז זהו, שלא. אני אישה מבולגנת. בנוסף, בחרתי לי בן זוג מהמם – חכם, אוהב ומפרגן – אבל מבולגן. ממש מבולגן. מפאת כבודו ונפלאותו הכללית, אני לא אנקוט במילים חריפות יותר (כמו, אהם, חורני….), אז תסתפקו ב'ממש מבולגן'.

יחד, אנחנו מגדלים שלושה ילדים בדירה תל אביבית המכילה ארבעה חדרים על 87 מטר, ואנחנו משתדלים לשמור אותה מאורגנת.  אני אומרת 'משתדלים', כי לא תמיד זה מצליח.

לפעמים, אני מעלה כאן תמונות של ארונות כניסה נהדרים כמו כאן או כאן, שמיועדים לשמור על הסדר בבית: אדם הנכנס הביתה יוכל עצור ולפשוט מעליו את חפצי הרחוב. להוריד את המעיל (לפתוח את הארון, ולתלות אותו בפנים). לחלוץ נעליים (לפתוח מגירה ולהניח אותם בפנים). לשים את התיק בתוך תא או מגירה יעודית, ולסגור אותם.  להיכנס לבית כשאתה נקי.

רק שכל אלה – לא יעבדו אצלנו. אם מישהו מבני הבית יצטרך לפתוח ארון כדי להניח בו את התיק, ועוד לסגור אותו אחר כך – התיק פשוט יהיה זרוק על הרצפה. אנחנו פשוט כאלה. יש משפחות כאלה, יש בתים כאלה. יש ערימה של בלאגן בכניסה לבית. תיקים, שקיות, קניות, נעליים, יצירות. ושום ארון לא יתן כאן מענה.

לבית שלנו נדרש פתרון פשוט לתפעול, משהו שאפשר לזרוק לתוכו את התיקים והשקיות, ועדיין ירגיש מסודר. 

קצת התלבטתי לפני שהבנתי בדיוק איך הרהיט הזה אמור להיראות: תיבה פתוחה כלפי מעלה, נאה ואסטתית, אבל גם מרווחת ופרקטית.  כך נוצרה השוקת: הרהיט שהביא סוף לבלאגן בכניסה לבית שלנו.

Liat Evron Interior Design

זו השוקת. היא מוצבת בסמוך לדלת הכניסה.

הסתובבתי זמן מה עם מחשבות לגבי הרהיט הזה, עד שיום אחד הציעה רביד אביסרור פורת סדנה לצביעת שידה אצלה בנגריה. התקשרתי אליה ושיתפתי אותה במחשבות שלי, שלחתי לה שרטוט לרהיט שדמיינתי, והיא שיתפה פעולה. היא ניגרה את השוקת, אני צבעתי אותו במסגרת הסדנה שלה, ורביד עשתה לו עוד כמה פינישים.

Liat Evron Interior Design

בתוך השוקת פרשנו טפט פלסטי עם דוגמה עדינה, והשתמשנו בלייסט עץ מעוגל כדי לתת גימור איכותי ולמנוע קילופים.

המידות של השוקת הן 130/40. אפשר להניח בה תיקי בית ספר בקלות, תיק החתלה או תיק גב עם מקום ללפטופ, בדוק. בתקופות שונות מונחים בה גם סקייטבורדים וקסדות, כדורים או עבודות יצירה.  הרגליים הגבוהות שומרות על תחושה אוורירית גם כשהיא עמוסה (שזה תמיד). הילדים מניחים את הנעליים מתחתיה.

 

Liat Evron Interior Design

גווני התכלת והירוק נבחרו בהתאם לסקאלת הצבעים של השטיח המצויר בכניסה לבית. האריחים האלו הודפסו בהזמנה מיוחדת לבית, ואני אוהבת אותם היום כמו ביום שהזמנתי אותם, לפני 6 שנים.

השוקת היא הפיצוח הפרטי שלי. אני לא יודעת איך חיינו בבית בלעדיה. זוהי בעצם פינת בלאגן ייעודית, שמאפשרת לשאר הבית להישאר מסודר (אהם… יחסית, כן?). עם זאת, חייבים לזכור שזה רהיט כניסה קטן. צריך להקפיד לרוקן אותו על בסיס קבוע, למיין את כל מה שמצטבר שם ולהשאיר את הפריטים החיוניים בלבד.

Liat Evron Interior Design

המאמץ שהושקע בגימור הפנימי גורם לי לחייך. אתם היחידים שאי פעם ראו אותו – השוקת תמיד מלאה. וטוב שכך.

ודבר אחרון – אני יצרתי אותה. כלומר, אני חלמתי ועיצבתי ושירטטתי ובחרתי כל פריט בבית, אבל את השוקת אני עשיתי, בעשר אצבעותי (ועם עזרתה המיומנת של רביד). כשאני מעצבת בתים לאנשים שיש להם ידיים טובות ואוהבים ליצור, אני משתדלת לעודד אותם ליצור משהו משלהם לבית. לנגר, לצייר, לתפור, לרקום – להכין משהו אישי וחד פעמי שלהם לביתם.  השוקת היא הפריט האישי שלי. 

 

מחדר לאחד – לחדר לשניים

כשעברנו לגור בבית שלנו – שאותו תכננתי ושיפצתי -היינו משפחה קטנה: אבא, אמא, וילד בן 3.  את דירת ארבעת החדרים חילקתי באופן ברור – סלון, חדר עבודה שמחובר לסלון, חדר שינה, וחדר ילדים. ברבים. כלומר, כבר אז היה לי ברור שילדי יחלקו חדר.

אני מאמינה שהמגורים המשותפים תורמים לקרבה ולשותפות בין אחים. אני מאמינה שהתחלקות בחלל, במשחקים, בסיפור שלפני השינה ובלחשושים שלפני ההרדמות מעמיקה את הקשר ומחזקת אותו.  ומהצד השני של המטבע – אני מאמינה שדירה בת ארבעה חדרים צריכה מקסימום חללים ציבוריים ומינימום חללי שינה. הרי ילדים, כשהם קטנים, נמצאים בעיקר בחלל הציבורי, באזורים בהם אתם נמצאים. לכן תכנון הדירה מכיל הרבה שטח משותף ופתוח, ובו אנחנו נמצאים רוב היום.

נחזור למשפחה הצעירה: אמא, אבא, ילד. סידרתי את חדר הילדים עם הפריטים הבאים: ארון בגדים, שידה, מיטה, כוננית למשחקים ומרבץ כריות.

חדר הילדים כאשר נכנסנו לדירה כמשפחה צעירה. זו היתה נקודת ההתחלה. צילום: אילן נחום

חדר הילדים כאשר נכנסנו לדירה כמשפחה צעירה. זו היתה נקודת ההתחלה. צילום: אילן נחום

נתחיל משידת ההחתלה המקסימה, שקיבלתי מחברתי רונית כפיר. אם קראתם את הפוסט הקודם בבלוג שלי, אתם כבר יודעים מה אני חושבת על השימושיות של הרהיט הזה.  המעבר לדירה הזאת ליווה את ההכרה ההתחלתית שהשידה לא שימושית לי, וזמן קצר לאחר שעברנו (והתמונות שתראו פה צולמו),  העברנו אותה למשפחה אחרת.

ארון הבגדים כאן אינו ארון כלל, אלא ספריה של איקאה מדגם LIATORP . עומקה של הספריה 37 ס"מ והיא בדיוק מתאימה לקיפול בגדי ילדים. עומק ארון סטנדרטי – 60 ס"מ – נובע מהגודל הנדרש לתליית חולצה של גבר על קולב. אין קשר בין המידה הזאת לקיפול בגדי ילדים.   עוד על הLIATORP  כארון מושלם לחדר ילדים ניתן לקרוא פה – פוסט שהקדשתי לרהיטי איקאה בחדרי ילדים. בפוסט זה תוכלו לקרוא גם על כוננית אחסון המשחקים שהצבתי ממול –  BESTA של איקאה. איקאה מייעדת הסדרה הזאת כרהיט סלוני, אולם לטעמי היא מושלמת במידותיה דווקא לאחסון צעצועים.

בין כוננית הצעצועים למיטה נמצא מרבץ כריות. זה היה בין המרבצים הראשונים שתכננתי, אבל מאז תכננתי והכנתי רבים כאלה ללקוחותי. כל חדר ילדים צריך פינת מרבץ: כאן מתכרבלים. כאן קוראים סיפור לפני השינה. כאן גורבים גרביים ונועלים נעליים, ואצבעות מהוססות לומדות לקשור שרוכים לראשונה.  כאן מדגדגים ילדים עד שהם מתפקעים מצחוק. לכאן הילדים שלי הולכים לפעמים, כמישהו העליב אותם. וכן, כאן מחבקים אותם ומקשיבים עד שמפציע לו חיוך.  אני ממליצה לכל מי שמתכנן חדר ילדים למצוא את המקום בחלל ליצירת פינה רכה ומפנקת של מזרן וכריות.

מרבץ כריות להתכרבלות, בין שידת בסטה ומיטת קריטר - שתיהן מבית איקאה. צילום: אילן נחום.

מרבץ כריות להתכרבלות, בין שידת בסטה ומיטת קריטר – שתיהן מבית איקאה. צילום: אילן נחום.

הנה עוד מרבץ כריות מפנק, בחדרם של מיכל ודניאל התאומים. עבודה של הרפדית אביבית פורת. צילום: אילן נחום, עיצוב משותף עם רוני ברטל.

הנה עוד מרבץ כריות מפנק, בחדרם של מיכל ודניאל התאומים. עבודה של הרפדית אביבית פורת. צילום: אילן נחום, עיצוב משותף עם רוני ברטל.

המיטה שנבחרה להדר בן השלוש – היא מיטת מעבר מדגם KRITTER  של איקאה.  בואו נדבר על מיטות מעבר, טוב?  בעיני, מיטת מעבר היא המצאת המאה. הקריטר של איקאה מגיעה במידות של 160*70, לעומת מיטת נוער טיפוסית, שרוחבה (במקרה הטוב!) 90 ואורכה 200.  ילד בן שלוש לא צריך מיטה כל כך גדולה. גם לא בן ארבע.  ליתר דיוק – הדר שלי יהיה בן 8 השנה, וגובהו 124 ס"מ (והוא ממוצע לגילו). מיטה שאורכה 160 מספיקה לו בכיף. בקרוב הוא יקבל מיטה חדשה, גדולה יותר, אבל עד עכשיו – לא היה בה צורך. מעבר לכך, העיצוב של מיטות הנוער נוטה להיות מאסיבי יותר, מכביד יותר ומצופף.  מיטות המעבר נוטות להיות עדינות, נמוכות ומינימליסטיות יותר.

מה כן צריך בחדר של ילדים? שטח פנוי. מקום לבימבות, להרכבת פאזלים, להסעת מכוניות, להקמת מאהל משמיכות בשבת בבוקר. כל הרהיטים הגדולים מדי – ארון עמוק מדי, שידת החתלה נמוכה ועמוקה, מיטה בומבסטית – באים על חשבון הצורך הממשי של חדר ילדים – אחסון מדויק ומרחבים פתוחים.

תכנון החדר עבור ילד אחד

תכנון החדר עבור ילד אחד

כשהדר היה בן 3.5 נולד אחיו, ארבל, ואחרי זמן מה ניגשתי להפוך את חדר הילד, לחדר ילדים.  העקרונות שהנחנו אותי בבחירת הרהיטים קודם רק התחדדו – הרבה אחסון – אבל פרקטי, מיטות מעבר, פריטים לא יקרים שניתן להחליף בלי כאב לב רב מדי.

חדי העין ישימו לב שהרצפה התחלפה. היתה בעיה הנדסית במצע שתחת הרצפה ואנחנו נאלצנו, בלב כבד, להחליף את הרצפה המצוירת שיצרתי לחדר. במקומה בחרתי דווקא בווד גאלרי פרקט עץ אגוז עם הרבה עיניים וגימור גס (תחשבו פרקטי, חברים. באמת שלא רואים עליו כלום….). הקיר האחורי של החדר נצבע בגוון טורקיז עמוק, שמהדהד את גווני הרצפה המצוירת זצ"ל.

שלושה ארונות LIATORP נותנים את מענה האחסון העיקרי בחדר. צילום: שי אפשטיין

שלושה ארונות LIATORP נותנים את מענה האחסון העיקרי בחדר. צילום: שי אפשטיין

ממה מורכב הריהוט בחדר הבנים? את האחסון העיקרי נותנים שלושה ארונות LIATORP צמודים. שניים מהם עם דלתות משמשים כארונות בגדים, נעליים, מצעים וקצת משחקים. הדלתות של הרהיט מגיעות עם זכוכית, ואני הוספתי להם וילונות מבד כותנה מודפס בחלק הפנימי.  ארון שלישי נרכש ללא דלתות והוא משמש כספריה וארון משחקים. אחד היתרונות של סדרת ה LIATORP  הוא שהיא מותאמת לצירוף. הקרניז העליון והתחתון מתפרקים בצדדים ומגיעים עם מחברים בכדי ליצור רצף. אגב, הארון הזה לא מאפשר תליה. כלומר, כמה חולצות חגיגיות שעברו גיהוץ תלויות דרך קבע אצלי בארון.

בחלק האחרון הזמנתי מגיל בן טוב – נגרית אקליפטוס – רהיט מיוחד: רציתי שהמיטה לא תהייה שקועה בתוך הנישה שבין הארון ובין הקיר – ולכן תכננתי רהיט קטן. בחלקו התחתון יש ארגז עמוק עם דלת שמתרוממת כלפי מעלה (אצלנו מאחסנים שם את התחפושות). מעל – שני מדפים עבור הפריטים שיקרים ללב הדר כרגע, אזור שהוא של האח הגדול בלבד.

המיטות מסודרות בצורת ר' ותופסות כמה שפחות שטח משחק. צילום: שי אפשטיין

המיטות מסודרות בצורת ר' ותופסות כמה שפחות שטח משחק. צילום: שי אפשטיין

דווקא בגלל שאני מעודדת (אהם, כופה…)  עליהם את השהייה אחד במחיצת השני, אני משתדלת גם לתת לכל אחד את האזור האישי שלו. גם השמות מעל כל מיטה, משרתים את אותה מטרה. זה שלי, זה שלו. לכל אחד יש את הדברים האישיים והפרטיים שלו בתוך החדר.

המיטות – שתי מיטות מעבר מסוג KRITTER. כיום הם ישנים בתצורת ר, כאשר הרגליים שלהם פונות פנימה והראשים שלהם בקצוות הרחוקות (אבל תצורת השינה השתנתה במהלך השנים).  בקצה המיטה של ארבל הזמנתי מרבץ חדש, מותאם לגודל ולשטח הפנוי שנותר לנו – במקרה הזה ריבוע של 80/80. את המרבץ והכריות תפרה אביבית פורת מסיפור כיסוי , לפי שילובי בדים שאני בחרתי והבאתי.

Untitled-10

המרבץ קטן יותר מהקודם, אבל עדיין מאוד שימושי לנו, מדי יום. צילום: שי אפשטיין

הדר וארבל, מרץ 2017. צילום: אלה סברלדוב קרן

הדר וארבל, מרץ 2017. צילום: אלה סברלדוב קרן

כן, אני יודעת מה אתם חושבים. זה כל כך מסודר. אז זהו… שלא – לכבוד הצילומים הרציניים עושים מסדר המפקד בחדר, אבל ביום יום, החדר הוא חדר ילדים פעיל והוא מתבלגן בהתאם.

צילום אייפון שלי. סתם יום טיפוסי.

צילום אייפון שלי. סתם יום טיפוסי.

שקועים במשחק עם חבר. צילום אייפון.

עם זאת, השתדלתי למצוא כמה שיותר מקומות אחסון זמינים ונוחים. קודם כל, כוננית הבסטה האהובה עומדת על הקיר שלצד דלת הכניסה ומכילה משחקי קופסה, פליימוביל ושאר ירקות. מתחת למיטות יש ארגזי פלסטיק שטוחים על גלגלים (מהסוג שקונים באייס ודומיו) עם כמויות של לגו דמויות ועוד. התחפושות, כבר אמרתי, בארגז המצעים שמאחורי המיטה, ועוד תחפושות בארגז האדום שמעל הארון. כלי נגינה בארגז אחר.  האופניים קשורים בחדר המדרגות. עם זאת – אין ברירה, שני ילדים ב 10.5 מ"ר דורשים סינון ומיון רציף של הציוד. חורף /קיץ, משחקים, יצירות – מה שלא בשימוש יוצא מהחדר והולך לאחסון או לתרומה. או לפח. אל תספרו להם.

Untitled-22

תכנון החדר לשני ילדים

"אמא! ראית את ה #$$%^& שקיבלתי ביום הולדת בשבת?" (בפח, חברים. בפח.) צילום: אלה סברלדוב קרן

"אמא! ראית את ה #$$%^& שקיבלתי ביום הולדת בשבת?" (בפח, חברים. בפח.) צילום: אלה סברלדוב קרן

לסיכום, אלה העקרונות שמנחים אותי בתכנון חדר לשני ילדים:

  1. ריהוט שמתאים לצרכים של הילדים *כרגע* ולמידותיהם הנוכחיות.
  2. כתוצאה מסעיף 1 – ריהוט לא יקר, כזה שנקנה בחנות ולא תוכנן לפי מידה לנישה, שאפשר להזיז, לשנות או להעביר הלאה בלי כאב לב.
  3. כמה שיותר שטח רצפה, עדיף לילדים בגילאים צעיר.
  4. לעשות את כל המאמצים ליצור מרבץ התכרבלות בתוך החלל. זה משתלם.
אבא ובן. צילום: אלה סברלדוב קרן

אבא ובן. צילום: אלה סברלדוב קרן

כאן תם פרק א' של הנושא –  חדר שגדל עם המשפחה. מתישהוא בעתיד אכתוב פרק נוסף, ובו הילדים כן מקבלים מיטות נוער, ואחותם העתידית מצטרפת אליהם בחדר.  אבל זה עוד יקח זמן.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

על תינוקות בבית, אמבטיות ושידות החתלה.

כבר כמה זמן שאני מתכננת לכתוב את הפוסט הבא. הוא נועד לשתף דברים שלמדתי משנים של עבודה כמעצבת, ושנים של אמהות. אלו פתרונות שאני חולקת עם הלקוחות שלי, אבל (בעיני) הם חשובים וראויים לשיתוף עם קהל רחב יותר.

הפוסט, אם כך, עוסק בחפצים שאנחנו רוכשים כשאנחנו הורים לתינוקות והם (החפצים) מיותרים ומסורבלים. יותר מכך – חפצים, שעם חשיבה מראש ותכנון נכון אפשר לוותר עליהם – בשמחה, לטובת פתרונות טובים, אסתטיים ומוצלחים יותר. ספציפית – על אמבטיות לתינוקות ושידות החתלה.

אם אתם הורים לתינוקות ובדיוק מתכננים את הבית – זה הפוסט בשבילכם. אם אתם זוג צעיר שמתכנן להפוך למשפחה ואתם מתכננים את הקן שיכיל אותה – אפילו יותר.

אמבטיות לתינוק:

לטובת אלה מאתנו שעדיין לא הביאו תינוקות לעולם אבל מתכננים, ככה נראית אמבטיה לתינוק. היא מורכבת מגוף פלסטי בצבע כלשהו, זוג רגלים מתקפלות וצינור לריקון. כשאני ניגשת לרחוץ תינוק, אני מרכיבה את האמבטיה, מציבה אותה במרכז חדר הרחצה ורוחצת את התינוק. אח"כ מרוקנים אותה בעזרת הצינורית, שוטפים אותה טוב טוב (כי יש שאריות סבון והאמול בכלל נדבק לדפנות) ושמים לייבוש. איפה? בתוך האמבטיה, תולים על הקיר, או משעינים על האסלה. המשמעות היא שאתם עומדים לחיות עם הפריט ה"עיצובי" הזה בתוך חדר הרחצה, כשמונה חודשים בערך, כפול מס' הילדים שאתם מתכננים.

הנה הדר (בני הבכור) באמבטית הפלסטיק שלו. בכלל – הפוסט הזה משופע בצילומים ביתיים שלי, של ילדי, ושל ילדיהם של לקוחות אהובים, בשלבים שונים של ההורות.  ברוכים הבאים אל ביתינו.

הדר חוגג באמבטית הפלסטיק שלו. מוצר מכוער שלא שינה צורתו כבר 40 שנה (ובכלל אין לכם מקום בשבילו בחדר המבטיה). הילד, לעומת זאת... נפלא.

הדר חוגג באמבטית הפלסטיק שלו. מוצר מכוער שלא שינה צורתו כבר 40 שנה (ובכלל אין לכם מקום בשבילו בחדר האמבטיה). הילד, לעומת זאת… נפלא.

במהלך השנים, יצא לרחוץ את הדר בלא מעט כיורים – אצל סבא וסבתא, בבתי מלון ועוד.  כיור האמבטיה הוא בגובה הנכון, הוא נוח לרחצה ונוח לניקוי, ומאוד קל להשתמש בו. הבעיה היחידה היא שלרוב כיור אמבטיה לא מגיע במידה המתאימה לרחצת תינוקות.

 

כשתכננתי את הבית שבו אנחנו גרים היום, החלטתי לתכנן אחרת, ולבחור כיור שיכול לשמש גם לרחצה של תינוקות. בחרתי כיור מטבח, בגודל 60/40, בעומק 22 ס"מ.  זה לא כיור ענק, אבל זה כל מה שצריך. בזמן ההתקנה דאגתי שתיבנה לו תמיכה בתוך הארון (בדרך כלל התקנה של כיור כוללת רק הדבקה לשיש. היה לי חשוב שהכיור יוכל לשאת משקל באופן בטוח) ולכן הדאגתי שנגר יתקין לו תמיכה מלוחות עץ בתוך הארון.

זו התמונה הייצוגית של חדר הרחצה. הפכתי רהיט מזנון עתיק, שנרכש בשוק הפשפשים, לשידת רחצה. צילום: אילן נחום

זו התמונה הייצוגית של חדר הרחצה. הפכתי רהיט מזנון עתיק, שנרכש בשוק הפשפשים, לשידת רחצה. צילום: אילן נחום

האמת? אני בעצמי הופתעתי מהנוחות ומהשימושיות של האמבטיה בכיור. קודם כל, לא היה צורך באמבט הפלסטיק המעצבן. הגובה, המשטח מסביב מאפשר הנחה של סבונים וציוד, קלות הריקון והניקוי – כולם הוכיחו שזו היתה החלטה מוצלחת.

הנה ארבל, בני, בגיל שלושה שבועות, מתרחץ בכיור.

הנה ארבל, בני, בגיל שלושה שבועות, מתרחץ בכיור.

הנה ארבל בגיל שנה (אתם יכולים לראות את משטח ההחתלה של איקאה בצד. תכף נדבר עליו)

הנה ארבל בגיל שנה (אתם יכולים לראות את משטח ההחתלה של איקאה בצד. תכף נדבר עליו)

ולהפתעתי הרבה,  לעתים (נדירות.) גם כילד גדול ארבל מבקש להתקלח בכיור. הנה ארבל בן כמעט ארבע. כמו שציינתי קודם, הכיור מותקן בתוך קונסטרוקציה מעץ, ולכן איני חוששת לאפשר לו לשבת גם כילד גדול בתוך הכיור.

ארבל בן כמעט ארבע. לפעמים, כשהוא אמור רק לרחוץ רגלים או משהו זריז, ארבל יבקש להתקלח בכיור. אני זורמת.

ארבל בן כמעט ארבע. לפעמים, כשהוא אמור רק לרחוץ רגלים או משהו זריז, ארבל יבקש להתקלח בכיור. אני זורמת.

הפתרון היה כה מוצלח, שהתחלתי ליישם אותו בבתיהם של לקוחותי.  עם הזמן הבנתי שיש חשיבות רבה גם לבחירת הברז הנכון. אם כבר מקלחים בכיור, כדאי לבחור בברז נשלף (ברז מטבח) עם אופציה לבחירת הזרם.

הנה תמונה מביתם של ליאת וטל: השידה היא שידת מטבח, שנקנתה במכירה באנגליה (תחי האינטרנט!), הובאה לארץ באופן מיוחד והותאמה לשמש כשידת כיור בחדר רחצה.

חדר הרחצה של ליאת וטל. צילום של איתי בנית.

חדר הרחצה של ליאת וטל. צילום של איתי בנית.

על אף שמדובר ברהיט לא גדול במיוחד, דאגתי למצוא בו מקום לכיור מרווח ועמוק, שיאפשר רחצה של תינוקות מתוקים. צילום של איתי בנית

על אף שמדובר ברהיט לא גדול במיוחד, דאגתי למצוא בו מקום לכיור מרווח ועמוק, שיאפשר רחצה של תינוקות מתוקים. צילום של איתי בנית

וככה זה עובד במציאות:

לביא המתוק מדגמן רחצה בכיור (ואפילו את הברז הנשלף....)

לביא המתוק מדגמן רחצה בכיור (ואפילו את הברז הנשלף….)

זהו ביתם של שרה ואדם. גם כאן הותקן כיור מטבח בחדר הרחצה.  ארון חדר הרחצה הוא עמוק במיוחד כאן, שכן הוא מכיל את מכונת הכביסה בצד אחד ואת המייבש בצד השני.  במגירה האמצעית העמוקה מניחים את הכביסה.  כל הנגרות פה תוכננה על ידי ובוצעה לעילא על ידי נדב שליט.

ארון אמבטיה עם כיור רחצה ועמדת החתלה (וגם מכונת כביסה, מייבש כביסה ומגירה לכביסה). תכנון שלי, נגרות של נדב שליט.

ארון אמבטיה עם כיור רחצה ועמדת החתלה (וגם מכונת כביסה, מייבש כביסה ומגירה ייעודית לכביסה).

תוכלו לראות כאן כיור (שבמקור נועד למטבח) המשמש לרחצה, ולידו, פינת החתלה. כי מה המקום הטבעי, הנכון וההגיוני להחתלה, אם לא ליד עמדת הרחצה?  זה בעצם הפריט המיותר השני שמוכרים לכם בחנויות– שידות החתלה.

שידות החתלה

דמיינו רגע: אתם לקראת לידה. ילד או ילדה ראשונה, ההתרגשות בשיאה וגם ההכנות. הולכים לחנות מוצרי תינוקות ומקבלים מהמוכרת החביבה שם את רשימת הציוד המומלצת להורים. כתוב שם: מיטה, עריסה, כך וכך חליפות בגדים, מוצצים, חיתולים. וכתוב שם שעליכם לקנות שידת החתלה. אתם הורים טובים, ואתם מבינים שצריכים לחתל תינוקות, וברשימה כתוב שידת החתלה.

אז אתם קונים שידת החתלה.

ואני אומרת, ששידת החתלה היא פריט ריהוט דבילי ומיותר, שמקנה לכם הרגלים מסורבלים בטיפול בתינוק ואח"כ גם מסרבל לכם את הבית.  ויש לי גם הצעה חלופית, במיוחד אם אתם נמצאים כרגע בשלבי תכנון הבית.

הקושי הראשון שלי עם שידת החתלה הוא המיקום שלה. בעיני, כל תהליך הטיפול בהפרשות של התינוק צריך להיעשות באמבטיה, ליד ברז מים זורמים. כשאנחנו מחתלים בחדר, אנחנו אוטומטית מנגבים עם מגבונים במקום לשטוף, במים זורמים וסבון, את הטוסיק הרך של הילד. אם יש מצב חמור במיוחד, נרים את התינוק ונקח אותו (בזהירות, זה מלכלך!) לחדר הרחצה, נשטוף את הישבן ואז מה? נעטוף במגבת ונחזור לחדר? אל השידה?

או למשל הרגע הזה שלאחר האמבטיה. אנחנו נמצאים עם התינוקת בחדר הרחצה. החדר מחומם, נעים. הילדונת יצאה מהאמבטיה (בכיור, כמובן שבכיור…)  כולה ריחנית ועטופה במגבת, ובמקום להלביש אותה שם ולצאת, נקח אותה דרך המסדרון (הקרררר…) אל החדר, כדי לחתל ולהלביש בשידת ההחתלה.

בנוסף, השימושיות של שידת החתלה היא מוגבלת. בגיל מסוים הילדים מתחילים לגדול, להתפתל ולהשתולל, וכבר אי אפשר לחתל אותם על השידה. הורים עוברים לחתל על השטיח, על המיטה או בכל מקום אחר. אבל אתם נשארים עם הפיל הלבן הזה. הוא עמוק מדי (בדרך כלל 65-70 ס"מ) ולכן תופס יותר מדי שטח בחלל. הוא נמוך מדי (לעומת ארון, שמציע לכם אחסון מרצפה עד תקרה) ומפריע בחלל.  אם זה היה התינוק הראשון שלכם, ואתם מתכננים כמה, אז גם לא תיפרדו מהרהיט המשונה הזה. וכך, הפיל הלבן יחיה בבית שש או שבע שנים.

במקום, אני מציעה חשיבה אחרת – פינת החתלה בחדר הרחצה, ליד הכיור-אמבט שלנו, וארון בגדים ראוי בחדר הילדים לאחסון הבגדים. אם אתם בשלב התכנון של הבית, זה הזמן לתכנן משטח כיור מרווח, שיאפשר החתלה ליד הכיור.

כך, אנחנו יכולים לחתל במקום נעים, לטפל בחיתולים מלוכלכים, לרחוץ את הילדון בזמן ההחתלה אם נרצה, לזרוק את החיתול המלוכלך לפח של השירותים, לרחוץ ידיים בעצמנו. לזרוק בגדים מלוכלכים לסל הכביסה. להישאר בחדר רחצה מחומם אחרי אמבטיה עד שהתינוק לבוש כראוי.

אם חושבים על זה לרגע, לא ברור למה מישהו אי פעם שכנע אותנו שהחתלה צריכה להתבצע בחדר, ולא בחדר הרחצה.

הפעם הראשונה ששמתי פינת החתלה במקלחת, היתה בדירה השכורה שלי, בגלל אילוצי מקום. המקלחת הייתה ענקית ורחוקה מהחדר, ובעזרת פלטת עץ וארבע רגליים מתכוונות מאיקאה יצרתי הרחבה למשטח הכיור כדי להניח עליה את הדר ולחתל שם. משטח החתלה מתנפח של איקאה עם כיסויים נשלפים לכביסה היה המצע, וכל הסידור היה נוח.  כל כך נוח – שהתחלתי ליישם אותו אצל לקוחותי.

הנה תמונה מביתם של יוני וטליה.  גם כאן, מכונה ומייבש מותקנים מימין ומשמאל מתחת למשטח, חזיתות הארון הן זכוכיות מודפסות בהזמנה עם גרפיקה שנבחרה עם הלקוחות, ואמיר רווה מ 2 נגרים שיבץ בתוך הנגרות שלו.

נוח, נקי, נעים, חמים. נועם מדגמן החתלה באמבטיה.

נוח, נקי, נעים, חמים. נועם מדגמן החתלה באמבטיה.

ספציפית, זה ארון רחב במיוחד ועמוק במיוחד. מה מידות המינימום לפינת החתלה במקלחת?

רוחב 50, עומק 60. רישמו לכם.

זה המשטח שעליו חיתלתי את ארבל, לתקופה מאוד ארוכה.  משטח החתלה של איקאה, כזה, עם כיסויים נשלפים. סלסלת בד מונחת או תלויה עם בגדים נקיים, עוד סלסלה עם חיתולים ותכשירים – ואתם מסודרים.

כמובן, כשתסתיים תקופת ההחתלה, פשוט מפנים את הפריטים מהחדר, ונשארים עם משטח שיש מרווח ונעים. אני יודעת שמשפחות רבות נוטות לאכסן את בגדי התינוקות בשידת ההחתלה. האמינו לי, ארון בגדים יהיה לכם נוח באותה מידה, אם לא יותר. וכמובן, השימושיות שלו היא לטווח ארוך.

ארבל, שניה אחרי שיצא מהאמבטיה, ושניה לפני שחותל והולבש. אצלי בבית.

ארבל, שניה אחרי שיצא מהאמבטיה, ושניה לפני שחותל והולבש. אצלי בבית.

מחזירה אתכם שוב לחדר הרחצה של שרה ואדם, שהוא הכי נכון מבחינתי. כיור שמאפשר רחצה של תינוקות, ועמדת החתלה צמודה אליו.  ממליצה לכולכם לאמץ את הפתרון התכננוני הזה. הוא נבדק, והוא עובד.

קום איל פו: רחצה, החתלה - הכל בחדר האמבטיה. ביתם של שרה ואדם.

קום איל פו: רחצה, החתלה – הכל בחדר האמבטיה. ביתם של שרה ואדם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

אחסון נכון בבית

(קובץ להורדה בסוף הפוסט)

בואו נדבר על אחסון. ליתר דיוק, אחסון נכון.

אחסון נכון הוא אחד המפתחות החשובים היותר לתכנון בית פרקטי ונוח.  אני יודעת שכאשר אתם ניגשים לבחור מעצבת פנים, אתם מסתכלים באתר ובעמוד הפייסבוק שלה, בוחנים את הקו העיצובי ואת הבחירות האסתטיות. אז כן,  המראה הסופי של הבית הוא מאוד חשוב, ללא ספק. ועדיין – עיצוב נכון הוא עיצוב פרקטי. נוח. מדויק.

בית יפיפה שאין בו מספיק מקום לחפצים, או אין בו מקום ייעודי לחפצים מסוימים – הוא בית שתמיד יהיה מבולגן. זה בית שתמיד יהיה קשה לנקות אותו ולתחזק אותו. בית שדורש יותר עבודה,  או שמייצר רמת תסכול גבוהה יותר.

דמיינו את התמונה הבאה:  אבא חוזר הביתה אחרי יום עבודה ואחרי שאסף שני ילדים מהגן. בזרועותיו: התיק שלו (ולעיתים עוד תיק עם לפטופ),  צרור מפתחות, שני תיקים של הילדים, ערימת דואר, כמה ציורים ויצירות של הילדים, שקית עם בגדים מלוכלכים שנשלחו מהגן, ואולי גם קסדה, קורקינט או בינבה. אם חורף בחוץ, תוסיפו גם מעילים ומטריות לכולם. (רטובים, ברור שרטובים)

נכנסו כולם הביתה, ואז – איפה מניחים את כל הטוב הזה?  על האי במטבח, על שולחן האוכל או על הספה בסלון (מה שיותר קרוב). הילדים חולצים נעליים  ליד הדלת, מניחים את היצירות על השולחן בסלון,  והנה, לא חלפו חמש דקות מהרגע שנכנסתם הביתה, והבית כבר מבולגן.

דוגמה נוספת?  הכביסה. אחת מיצרניות הבלאגאן הכי גדולות בבית.  לקוחות שמסתכלים על תוכנית מוצעת לבית יודעים לומר איפה תהיה מכונת הכביסה והמייבש. אבל איפה יהיו כל הדברים האחרים הקשורים לכביסה? איפה יהיו סלי הכביסה? איפה מונחים חומרי הכביסה? הגיגית? האטבים? איפה הסלסלה הארורה עם כל הגרביים הבודדים?  המתקן המתכתי לתליה של כביסה בתוך הבית – איפה מניחים אותו בגמר השימוש? איפה מגהצים?  וכמובן – איפה מניחים את הערימה של הבגדים הנקיים שמחכה לקיפול? בחצי מהבתים שפגשתי יש מקום ברור לערימה הזאת – על הספה בסלון.

בית שמתוכנן נכון צריך להכיל פתרונות אחסון לכל החפצים הללו. פתרונות זמינים ונוחים. מעצבת טובה, צריכה לתכנן לכם בית שיש בו מענה ברור לכל הצרכים שלכם,  ואחסון נכון עומד גבוה ברשימת הצרכים.  זה מבטיח בית מסודר יותר, נעים יותר, והרבה יותר קל לתחזוקה.

לשימושכם, מצורף צ'קליסט לאחסון נכון. כשאתם מסתכלים על תוכנית הבית המוצעת לכם, בדקו האם אתם יודעים איפה כל אחד מהחפצים האלה יהיה מונח.  (בסוף הפוסט מופיע קובץ וורד להורדה עם הרשימה המלאה)

 

בכניסה לבית:

  • מעילים
  • נעליים
  • דואר
  • מפתחות
  • תיקים
  • קסדות
  • מטריות
בכניסה לביתם של נמרוד וטל הצבתי ארון לבן, עדין, באורך של 2 מטר. כשהמשפחה נכנסת הביתה, הם "מתקלפים" מכל חפצי החוץ ושמים הכל בארון: מעילים, תיקים, נעליים, קסדות ועוד. הם אמרו לי פעם כי הארון הזה הוא ההצלה שלהם. (צילום: איתי בנית)

בכניסה לביתם של נמרוד וטל הצבתי ארון לבן, עדין, באורך של 2 מטר. כשהמשפחה נכנסת הביתה, הם "מתקלפים" מכל חפצי החוץ ושמים הכל בארון: מעילים, תיקים, נעליים, קסדות ועוד. הם אמרו לי פעם כי הארון הזה הוא ההצלה שלהם. (צילום: איתי בנית)

ניקיון:

  • מטאטא
  • מגב
  • יעה
  • דלי
  • שואב אבק
  • חומרי ניקוי
  • עוד חומרי ניקוי (אל תזלזלו, יש המון)

תחזוקת בית שוטפת:

  • סולם
  • ארגז כלים
  • נורות
  • מטף (אין לכם? תקנו. זה חשוב.)
  • שקיות
  • ניר טואלט
  • נייר סופג
הארון מימין עומד בחדר העבודה בביתי. אורכו 180והוא מכיל מכונה ומייבש, אחסון של חומרי ניקוי, כלי עבודה, מטאטא ומגב, ועוד הרבה דברים אחרים. (צילום: אילן נחום)

הארון מימין עומד בחדר העבודה בביתי. אורכו 180 ס"מ והוא מכיל מכונה ומייבש, אחסון של חומרי ניקוי, כלי עבודה, מטאטא ומגב, ועוד הרבה דברים אחרים. (צילום: אילן נחום)

כביסה:

  • מכונה
  • מייבש
  • סלי כביסה בחדרי הרחצה / בחדרים
  • גיגית
  • חומרי כביסה
  • מתלה כביסה מתקפל
  • אטבי כביסה
  • מגהץ
  • קרש גיהוץ
  • איפה מניחים כביסה נקיה
  • איפה מניחים פריטים שמחכים לטיפול מיוחד (כתמים, תיקונים)
רואים את החוא המלבני שמתחת למדפים? זהו סל כביסה נשלף, מובנה לתוך הנגרות של הארון שתכננתי בדירתם של עדי ודרור. אם לא נדאג לאיסוף הכביסה, היא פשוט תיערם בפינת החדר... (נגרות: נדב שליט. צילום: שי אפשטיין)

רואים את החור המלבני שמתחת למדפים? זהו סל כביסה נשלף, מובנה לתוך הנגרות של הארון, שתכננתי בדירתם של עדי ודרור. אם לא נדאג לאיסוף הכביסה, היא פשוט תיערם בפינת החדר… (נגרות: נדב שליט. צילום: שי אפשטיין)

חדר הרחצה בהרצליה. בארון הלבן הקרוב אלינו נמצאים מכונה ומייבש כביסה. מעליהם משטח לקיפול כביסה או להנחת כביסה נקיה שממתינה לקיפול. מעל - ארון חומרי ניקוי. (צילום: איתי בנית)

חדר הרחצה בהרצליה. בארון הלבן הקרוב אלינו נמצאים מכונה ומייבש כביסה. מעליהם משטח לקיפול כביסה או להנחת כביסה נקיה שממתינה לקיפול. מעל – ארון חומרי ניקוי. (צילום: איתי בנית)

המשרד הביתי

  • ניירת חשובה – תלושי משכורת, ביטוחים וכו
  • מדפסת ונייר למדפסת
  • חומר רפואי
  • דרכונים
  • תעודות והסמכות
המשרד בביתם של נמרוד וטל בנוי בתוך נישה הפונה לסלון. יש בו 2 עמדות עבודה, מדפסת, טלפון ומקום לקלסרים עם כל הניירת החשובה שיש לשמור.

המשרד בביתם של נמרוד וטל בנוי בתוך נישה באורך 200 ובעומק 60, הפונה לסלון. יש בו 2 עמדות עבודה, מדפסת, טלפון ומקום לקלסרים עם כל הניירת החשובה שיש לשמור.

כלי תחבורה:

  • אופניים לקטנים ולגדולים
  • איפה מטעינים אופניים חשמליים?
  • קסדות
  • בימבות, קורקינטים, סקטים
  • עגלות ילדים (חשוב. בהרבה דירות העגלה עומדת במרכז הסלון)
הרהיט הלבן בכניסה לביתם של ליאת וטל הוא רהיט כניסה לכל דבר. התוכו נמצאים האופניים המתקפלים של טל, קסדות הילדים, מעילים ותיקים. במדיפים הפתוחים מניחים נעליים (נגרות: נדב שליט. צילום: איתי בנית)

הרהיט הלבן בכניסה לביתם של ליאת וטל הוא רהיט כניסה לכל דבר. התוכו נמצאים האופניים המתקפלים של טל, קסדות הילדים, מעילים ותיקים. במדיפים הפתוחים מניחים נעליים (נגרות: נדב שליט. צילום: איתי בנית)

תמונה נוספת מאותו הבית, מבט לכיוון המטבח. רואים את הארון הימני ביותר, עם דלתות התריס העתיקות? זהו הארון שתכננתי לעגלה. פותחים את הדלתות (לארון אין בסיס, הפרקט ממשיך פנימה) ומכניסים את העגלה לתוכו. כל כך הרבה משפחות חיות עם עגלה בסלון, כמו חלק מהריהוט, במשך שנים. חבל... תכננו את האחסון הנדרש מראש. (נגרות: נדב שליט. צילום: איתי בנית)

תמונה נוספת מאותו הבית, מבט לכיוון המטבח. רואים את הארון הימני ביותר, עם דלתות התריס העתיקות? זהו הארון שתכננתי לעגלה. פותחים את הדלתות (לארון אין בסיס, הפרקט ממשיך פנימה) ומכניסים את העגלה לתוכו.
כל כך הרבה משפחות חיות עם עגלה בסלון, כמו חלק מהריהוט, במשך שנים. חבל… תכננו את האחסון הנדרש מראש. (נגרות: נדב שליט. צילום: איתי בנית)

מגדלים בעל חיים?

  • שק האוכל של הכלב (בעיקר הענקיים)
  • קערות האוכל והמים
  • ארגז החול של החתול (יום אחד אכתוב פוסט ייעודי בנושא. מבטיחה)
  • מיטה
  • כלוב טיסה
  • קולר ורצועה
  • עמדה להשחזת ציפורניים (שהיא לא הכורסה החדשה)
מכונה, מייבש וארגז לחתול בארון כיור בדירתם של יופי וזהר. (נגרות: גילי בן טוב - נגרית אקליפטוס, צילום: אילן נחום)

מכונה, מייבש וארגז לחתול בארון כיור בדירתם של יופי וזהר. (נגרות: גילי בן טוב – נגרית אקליפטוס, צילום: אילן נחום)

תחביבים:

  • תיק חדר כושר
  • ציוד סקי
  • כלי נגינה
  • צלילה ? קמפינג ? צילום וכו

זבל:

  • הפרדת האשפה חשובה ומועילה לכוכב, אבל דורשת מאתנו הערכות תכנונית מבחינת אחסון האשפה:
  • בקבוקים למחזור
  • נייר ועיתונים למחזור
  • קומפוסט
  • אריזות
  • בטריות
  • טוחן אשפה?

לאירוח:

  • בקבוקי אלכוהול
  • בקבוקי שתיה קלה
  • כלים חד פעמיים
  • פלטות נוספות של שולחן האוכל
  • כסאות נוספים

אקססוריז:

  • איפור
  • תכשיטים
  • נעליים
  • מגפיים (זה אחסון שונה בגודל)
  • צעיפים, חגורות, גרביונים
  • תיקים
  • כובעים
  • צרכי שיער
סקרטר עתיק הפך לשידת תכשיטים בדירתם של יופי וזהר. חשוב לאחסן את האקססוריז באופן שיאפשר לכם לראות ולבחור בקלות. (צילום: אילן נחום)

סקרטר עתיק הפך לשידת תכשיטים בדירתם של יופי וזהר. חשוב לאחסן את האקססוריז באופן שיאפשר לכם לראות ולבחור בקלות. (צילום: אילן נחום)

קצת תרבות:

  • ספרים
  • דיסקים (עוד יש לכם כאלה)?
  • DVD של הילדים
  • תקליטי ויניל ופטיפון
  • XBOX ודומיו, כולל הציוד הנלווה
  • אלבומים
בתים שיש בהם הרבה ספרים דורשים התייחסות מיוחדת. חשוב לי להציג אותם באופן נעים ונגיש. בקיר זה גם מדפי דיסקים, מגירה עם דיוידי של הילדים ואלבומי משפחה. (צילום: אוה גז)

בתים שיש בהם הרבה ספרים דורשים התייחסות מיוחדת. חשוב לי להציג אותם באופן נעים ונגיש. בקיר זה גם מדפי דיסקים, מגירה עם דיוידי של הילדים ואלבומי משפחה. (צילום: אוה גז)

וחוץ מזה יש לכם גם:

  • מזוודות
  • כרטיסי ברכה וניירות אריזה
  • עגלת שוק (תלאביבים….)
  • תרופות

 

זו הרשימה על קצה המזלג. כדאי לזכור שלכל בית ולכל משפחה יש את ההרגלים, התחביבים וצרכים שלה, והקדיש את הזמן להתבונן ולבחון את צרכי האחסון המשתמעים מהם.

לינק להורדה: טבלת אחסון

אם תוסיפו עוד דברים בתגובות למטה, אשמח לעדכן את הפוסט.

 

 

 

 

Save

Save

חמשת פריטי הסטיילינג החביבים עלי

בימים האחרונים יוצא לי לדבר עם כל מיני אנשים על סטיילינג של בתים. הנגיעות הקטנות שמגיעות בסוף התהליך ונותנות את הטאצ' האחרון, את הרובד האחרון של שילוב הצבעים והטקסטורות. הם חשובים – החפצים הקטנים האלו. יש כמה פריטים שאני מאוד אוהבת להשתמש בהם בסטיילינג, הם מאוד ורסטיליים ומוסיפים משהו לכל חלל. בהשראת פוסט שקראתי, קיבצתי כמה מהאהובים עלי לפוסט אחד. כל הפריטים ברשימה זמינים פיזית – ניתן לגשת ולקנות, וכולם נגישים כלכלית.

1. מראות עם מסגרת זהב בעלת פיתוחים ונוכחות

כשזה מגיע למראות, אני נעה בין שתי קצוות המטולטלת: או שאני אוהבת אותן פשוטות לחלוטין, ללא מסגרת בכלל (רק עם פאזה בקצה), או שאני אוהבת אותן ארוזות במסגרת זהב רחבה, עם פיתוחים ועיטורים. במקרה כזה, אני אתלה אותן על קיר בצבע כהה או על קיר עם טפט, ואמקד את העין של המתבונן בדיוק לשם. אמנם מסגרות הזהב קורצות לקיטש, אבל באיזון נכון (גודל, רקע) התחושה שתיווצר תהיה אלגנטית וייחודית.

מחירים: תלוי בגודל. החל מ 80 ש"ח למראות מוכנות ועד 600 ואף יותר למראה שתמוסגר לפי מידה. תפגשו גם מראות ב 2000 ש"ח, אבל על אלה כדאי לוותר…

איפה קונים: ברח' אילת בתל אביב יש כעשר חנויות מראות במחירים מאוד סבירים, לאיקאה יש כמה, בחותם בכפר סבא ובכל בחנויות שמחזיקות פריטי עיצוב. אם אתם צריכים מידה ספציפית, בכל חנות של מסגור תמונות ישמחו להכין לכם מראה ממוסגרת במידה המבוקשת.

מראה במסגרת זהב על קיר טפט. צילום: אילן נחום

מראה במסגרת זהב על קיר טפט. צילום: אילן נחום

קיר טורקיז, מראת זהב מעוטרת בכניסה לדירה הרצליה. צילום: אילן נחום

קיר טורקיז, מראת זהב מעוטרת בכניסה לדירה בהרצליה. צילום: אילן נחום

קיר הכניסה לבביתי. טפט גיאומטרי ומראה ממוסגרת בזהב (ורדיו עתיק שסחבנו על הגב מהודו, אבל זה כבר סיפור אחר...) צילום: אילן נחום

קיר הכניסה לבביתי. טפט גיאומטרי ומראה ממוסגרת בזהב (ורדיו עתיק שסחבנו על הגב מהודו, אבל זה כבר סיפור אחר…) צילום: אילן נחום

2. בקבוק שמן זית של Olia

כן, שמעתם נכון. בקבוק שמן זית של חברת אוליה. הוא עשוי חרס, יש לו גזרה של בקבוק בית מרקחת של פעם, ופקק ממתכת שמתחבר לבקבוק, והוא נראה פשוט מעולה. הוא יפה כבקבוק שמן במטבח, והוא יפה ללא המדבקה והפקק, כאגרטל.
את בקבוק השמן הראשון קיבלתי מלקוחות אהובים, בסיום עבודתנו המשותפת. בכרטיס המצורף הם כתבו כי הם בחרו את הפריטים ש"הופכים בית לבית". כמה מדויק.

מחיר: 60 ₪, ותקבלו גם שמן זית נהדר על הדרך.
איפה קונים: בחנויות של אוליה (בשוק הכרמל או ברח' פרישמן בתל אביב), באתר האינטרנט, או במעדניות שמחזיקות את המוצרים של Olia (רשימה באתר).

בקבוק שמן זית כתית מעולה של אוליה. צילום: יח

בקבוק שמן זית כתית מעולה של אוליה. צילום: יח"צ

בקבוק השמן על שולחן. מלא אופי. צילום: איתי בנית

בקבוק השמן על שולחן. מלא אופי. צילום: איתי בנית

ואותו בקבוק בחדר רחצה, כאגרטל. חפץ מלא חן. צילום: אילן נחום

ואותו בקבוק בחדר רחצה, כאגרטל. חפץ מלא חן. צילום: אילן נחום

3. מסגרת RIBBA של איקאה

לפני כמה שנים הייתי צריכה למסגר תמונה. הלכתי לאיש מסגרות ובחרתי את המסגרת האידאלית: לבנה, עבה, בקו נקי, שמאפשרת לשים את התמונה במישור האחורי של המסגרת, הרחק מהזכוכית. שילמתי כמאתיים ש"ח, ובתמורה קיבלתי מסגרת RIBBA. במקרה הזה, הענקית השוודית קלעה בול. כל מה שתשימו בתוך ליין המסגרות הזה יראה מוקפד ומושקע. אני מרבה להשתמש בהן בעבודותי.

מחירים: 19-80 ש"ח, תלוי בגודל.
איפה קונים: באיקאה.

חתיכות של טפט ממוסגרות בRIBBA בחדר ילדים. צילום: אילן נחום

חתיכות של טפט ממוסגרות בRIBBA בחדר ילדים. צילום: אילן נחום

עבודות של המאייר האמריקאי מקס סטפנס בתוך מסגות RIBBA בחדר הילדים בביתי. צילום: אילן נחום

עבודות של המאייר האמריקאי מקס סטפנס בתוך מסגות RIBBA בחדר הילדים בביתי. צילום: אילן נחום

כאן הRIBBA ממסגרות תמונות של תל אביב משנות ה30 של המאה הקודמת. צילום: אילן נחום

כאן הRIBBA ממסגרות תמונות של תל אביב משנות ה30 של המאה הקודמת. צילום: אילן נחום

4. דלי פח לעציצים

בטח נתקלתם בדליים האלה. מוכרים אותם בחנויות פרחים ובחנויות עיצוב פשוטות. דליי פח קטנים, בשלל צבעי הקשת. ניתן להשיג אותם גם בצורות מגוונות (זוג דליים מחובר, משפך ועוד), ובגדלים שונים – עד לגודל של גיגית קטנה. הם סופר שימושיים – אפשר לאחסון בהם צעצועים קטנים, כלי כתיבה, סכום, חרוזים ליצירה, פרחים או עציץ או כל דבר אחר שיתחשק לכם. בגלל קשת הצבעים העשירה בה הם מגיעים, תמיד אפשר למצוא את הדלי שיתן את זריקת הצבע הרצויה.

מחירים: 15-80 ש"ח לגיגית הגדולה.
איפה קונים: אני קונה במרקו קאירי שבנחלת בינימין, אבל ניתן למצוא אותם כמעט בכל חנות פרחים או משתלה באזורכם.

דלי בצבע תכלת משמש לאחסון צבעים בגן בכפר סבא. צילום: מיכל פשטן

דלי בצבע תכלת משמש לאחסון צבעים בגן בכפר סבא. צילום: מיכל פשטן

דלי מתכת אובלי בצבע צהוב משמש לאחסון חפצים והגשה. צילום: אילן נחום

דלי מתכת אובלי בצבע צהוב משמש לאחסון חפצים והגשה. צילום: אילן נחום

הפוקוס כאן הוא על השולחן, אבל ברקע תוכלו לראות דלי מתכת ירקרק וזר פרחים בתוכו. צילום: אילן נחום

הפוקוס כאן הוא על השולחן, אבל ברקע תוכלו לראות דלי מתכת ירקרק וזר פרחים בתוכו. צילום: אילן נחום

דלי מתכת כפול משמש לאחסון כלי כתיבה בבית הזכוכית. צילום: עוזי פורת

דלי מתכת כפול משמש לאחסון כלי כתיבה בבית הזכוכית. צילום: עוזי פורת

מאותה סדרה, משפכים צבעוניים בגן בכפר סבא. צילום: מיכל פשטן

מאותה סדרה, משפכים צבעוניים בגן בכפר סבא. צילום: מיכל פשטן

5. הכרית הצהובה של חפצים

היא מלבנית, היא קטיפתית, יש לה כיווצים מסביב והיא צהובה. לכרית הצהובה של חפצים יש את היכולת הקסומה לשדרג כל כורסא עליה היא מונחת, ולהאיר כל חלל. יש לי אחת בבית, אחת בסטודיו, אחת נרכשה ללקוח בירושלים ואחת לכפר סבא.

מחירים: 100 ש"ח
איפה קונים: בסניפי חפצים או באתר.

הכרית הצהובה של חפצים.

הכרית הצהובה של חפצים.

נסו להסתיר את הכרית עם האצבע, ותראו את החדר איתה ובלעדיה. היא מוסיפה המון. צילום: אילן נחום

נסו להסתיר את הכרית עם האצבע, ותראו את החדר איתה ובלעדיה. היא מוסיפה המון. צילום: אילן נחום

Save

המשאלות הקטנות

תכירו, זה נונו הברווזון. קיבלתי אותו מאסי, הלקוח שלי, לפני שנה וחצי, ומאז הוא חי בשמחה על שולחן העבודה שלי.

נונו הברווזונו

נונו הברווזונו

אסי לא נתן לי אותו סתם כך, היתה לו מטרה.  בנוסף לדברים האופייניים שאסי וזוגתו ביקשו שאעשה בבית – ריהוט, נגרות, טפטים, גופי תאורה – היתה לו משאלה נוספת: שאכין מקום ייעודי לאוסף ברווזוני הגומי שלו. הוא מביא אותם מכל העולם, מזמין באינטרנט ובוחר בקפידה. עכשיו, הוא רצה להציג אותם.

אני מפיקה הנאה רבה מהבקשות ה"קטנות" האלו. הן הזדמנות טובה להשיג כמה מטרות באותו זמן: קודם כל, לתת ללקוח את מענה. לפתור בעיה. להגשים משאלה. אבל cעל הדרך, הבית או החלל מקבלים משהו נוסף – אופי.  אישיות. ייחודיות.

שושנה, הלקוחה שלי מירושליים, רצתה שבדירה החדשה יהיה דיפ-פריז. זה היה לה חשוב מאוד. אילוצי מקום גרמו לנו למקם אותו במבואה לדירה, ולכן תכננתי ארון שיסתיר אותו, וישאיר את הכניסה לבית אלגנטית ומזמינה.

צילום: גלית דויטש - דביר

צילום: גלית דויטש – דביר

מכיוון שהמקפיא פולט חום בתוך החלל הסגור, עלה הצורך לאוורר אותו. לוח MDF חתוך בלייזר על פי דוגמה שהכנתי שובץ בתוך דלתות הארון ונשלח לצביעה.

וכך, שושנה קיבלה מקפיא נוסף. המקפיא קיבל איוורור, ובעלי הבית, שושנה ובעלה, קיבלו רהיט מיוחד בכניסה לבית.

צילום: גלית דויטש דביר

צילום: גלית דויטש דביר

בשיחה המקדימה עם לקוחה אחרת עלתה משאלה קטנה נוספת: היא אוהבת לתפור. והיא לא אוהבת להוציא ולהכניס את המכונה כל פעם. בקשתה היתה קומבינצית ארון ושולחן שיאפשרו שליפה מהירה ואחסון קל. ברהיט שלפניכם הדלת נפתחת הצידה, לכיוון השולחן, ובתוכו נמצאת מכונת התפירה. שקע החשמל הותקן אף הוא בארון והמכונה מחוברת לחשמל. מספריים, חוטים ומחטים מאופסנים במגירה שמתחת למכונה.

שולחן עבודה וארון למכונת תפירה

דלית ובעלה עובדים מהבית. הוא לפעמים, היא לעיתים קרובות. במהלך התכנון מחדש בבית שלהם התבקשתי ליצור שתי עמדות עבודה נוחות עבורם. אבל, אם אפשר, לא מול הקיר. עמדות עבודה מזמינות, נעימות. האידאל, גם מבחינת מבנה החלל היה שולחן שהו יוכלו לשבת פנים אל פנים, אחד צופה לחלון המטבח והשניה לגינה הירוקה של הבית.
אז אני תכננתי וגילי בן טוב, הנגר, בנה, שולחן עבודה דו צדדי. 120*120 ס"מ.

שולחן עבודה דו צדדי. צילום: גילי בן טוב

פרט משולחן העבודה. צילום: גילי בן טוב

גם כאן, מתוך הבקשה האישית של בעלי הבית, נוצר פריט ייחודי, אישי, שנכון עבורם ונכון לבית. (אבל לא רק, אגב. גילי הנגר סיפר לי שמאז שהוא הכין להם את השולחן הוא רק מפנטז על אחד כזה לעצמו…)

והברווזים של אסי? הנה הם, בארון בנישה, עם דלתות זכוכית (בכל זאת, אבק). את הרהיט, יחד עם כל הנגרות בבית, עשה גיא מנגרית עומר. וכמו שתראו, השארנו מקום להגדלת האוסף.

ברווזים מקרוב. שימו לב למסגרת המשופעת כלפי פנים0

ארון ברווזים

איקאה לילדים – איך להפיק את המיטב

איקאה היא חנות נפלאה לרכישת ריהוט לחדרי ילדים, אם כי לא בהכרח במקומות הצפויים. נכון, יש לה מחלקת ילדים נחמדה וצבעונית, אבל הפריטים המוצלחים ביותר לחדרי ילדים מסתתרים דווקא במחלקות האחרות של הענקית השוודית. הנה סקירה זריזה של כמה מהם:

BESTA

הבסטה היא סדרת הדגל של איקאה לאחסון מדיה וספרים בסלון. זו סדרה רחבה ביותר, שמגיעה בכפולות של 60 ס"מ, גם ברוחב וגם בגובה. הפרופיל שלה רחב יחסית ומעוגל קלות בקצותיו, מה שמקנה לו מראה איכותי יותר מסדרות אחרות, כמו הבילי או האקספדיט- הכוורת הפופולרית. מעבר לכך, הורים שניסו לאחסן צעצועים בתוך משבצות ה 40*40 של האקספדיט גילו עד מהרה שחצי ממשחקי הקופסה, הספרים והאריזות פשוט לא נכנסים לכוורת המפורסמת. בבסטה, לעומת זאת, החלל כמעט מושלם לאחסון צעצועים.

יחדיה של 120 *120 נותנת נגיש לילדים לאחסון צעצועים.

יחידה של 120*120 נותנת פתרון זמין ונגיש לילדים לאחסון צעצועים. (צילום: אילן נחום)

בזכות הגבהים המשתנים של הבסטה, ניתן לבחור ביחידות הנמוכות ביותר בכדי לאפשר נגישות מקסימלית לילדים. בגן הילדים "המקום שלנו" שרון, הבעלים, ביקשה שכל הצעצועים יאוחסנו באופן שיאפשר לכל ילד לגשת ולקחת, בלי תיווך של הצוות. בתמונה תוכלו לראות ארבע יחידות בסטה נמוכות (גובה 60 ס"מ) ועוד אחת גבוהה – באחרונה מאחסנים דברים שיש לשמור הרחק מידיהם של הילדים.

המשחקים מאחוסנים ביחידות בסטה נמוכות לכל אורך הקיר.

המשחקים מאחוסנים ביחידות בסטה נמוכות לכל אורך הקיר. (צילום: מיכל פשטן)

גם ארונית המגירות, המוכרת מכל גן, הוחלפה ביחידת בסטה. שרון רצתה שכל ילד יוכל לטייל עם הקופסה האישית שלו – לקחת אותה לפינה הרכה ולהתכרבל עם המוצץ או הדובי שלו, להביא לאבא את אוסף הציורים ועוד. שוב, הבסטה נותנת מענה מצוין.

על קופסה מופיע שם הילד, ובתוכה פריטים אישים ואהובים - מוצץ, צעצוע, עלה שנאסף או הפתעה.

על כל קופסה מופיע שם הילד, ובתוכה פריטים אישים ואהובים – מוצץ, צעצוע, עלה שנאסף או הפתעה.  פתרון נפלא של סדרת  הבסטה (צילום: מיכל פשטן)

ועוד פריט נפלא מסדרת הבסטה – כוננית הטלוויזיה. רוחב 120, גובה 38 – המידות המושלמות כדי להפוך לספסל ישיבה!

הזמנתי מאיש מקצוע (במקרה זה, אסף אילן מסוּף דיזיין) מזרון מרופד על  פי מידה, בצירוף כריות מפנקות – והנה פינת ישיבה מקורית, בעלות מינמלית.

עשויה שתי יחידות של כוננית הטלוויזיה מסדרת בסטה. השטיח, אגב, הוא של פיצקדולים.

עשויה שתי יחידות של כוננית הטלוויזיה מסדרת בסטה. השטיח, אגב, הוא של פיצקדולים. (צילום: מיכל פשטן)

LIATORP

סדרת ליאטורפ משתייכת למראה הכפרי – רומנטי, והיא מהסדרות היוקרתיות יותר של איקאה. הגימור הוא צבע בתנור, הפרטים הקטנים – הבסיס, הדלתות, הכותרת העליונה – מאוד מוקפדים. היא יכולה לשמש ארון בגדים נפלא לחדרי ילדים.

אה, כן, שכחתי. היא נמכרת כספריה.

אנחנו מורגלים לחפש ארונות בעומק 55- 60 ס"מ. המידה הזאת, היא מידת עומק שנובעת מהגודל שנדרש כדי לתלות חולצת גבר על קולב. בגדי ילדים הם, באופן מפתיע, קטנים בהרבה.  ארון בעומק 34 ס"מ הוא די והותר כדי לקפל בגדים בתוכו. כמה סלסלות נאות מספיקות לגרבים ותחתונים. הנה הליאטורפ בחדרו של הבן שלי, הדר:

הוספתי בד כותנה צבעוני על דלתות הזכוכית, וידיות קרמיות צבעוניות במקום השחורות המקוריות.

הוספתי בד כותנה צבעוני על דלתות הזכוכית, וידיות קרמיות צבעוניות במקום השחורות המקוריות.

שטח רצפה פנוי בחדר הילדים הוא נדל"ן יקר, וחבל לבזבז אותו על ארון עמוק, לחפש כל הזמן את הבגדים שנפלו אחורה, ולגלות בסוף הקיץ ארבע חולצות שכלל לא נלבשו. הנה תמונה שממחישה את עומק הארון ביחס לשידת ההחתלה בחדר.

וכל הבגדים נכנסים.

וכל הבגדים נכנסים.

RIBBA

הריבה הוא מדף להצגת תמונות. עומקו 9 ס"מ, והוא מתאים בעצם להצגת הכל. נערה אחת שהכרתי סידרה עליו את הלקים שלה. ילד אחר הניח עליו אוסף של יצורים מביצי קינדר. הוא מושלם לכל אותם חפצים קטנטנים שאוספים. אבל, בעיני, הריבה הוא הספריה היפה ביותר שיש.

מאפשרים הצגה חזיתית של הספרים, שמזמינה ילד לגשת ולהושיט יד.

מדפי הRIBBA מאפשרים הצגה חזיתית של הספרים, שמזמינה ילד לגשת ולהושיט יד. (צילום: אילן נחום)

והילדים מבינים מיד. שימו את הספרים בגובה העינים, באופן מזמין, והם כבר יגשו אליהם בעצמם.

בחדר הרך, גן

בחדר הרך, גן "המקום שלנו" (צילום: מיכל פשטן)

בטח יש עוד כמה פריטי מבוגרים של איקאה שמתאימים לחדרי ילדים.  מבטיחה לעדכן.

Save