« »

צילום: איתי בנית

דירת 70 מטר בבנין לשימור בלב תל אביב עברה שיפוץ קומפלט כדי להפוך אותה לדירה עירונית עבור משפחה. הדרישות כללו שני חדרי שינה ועוד חדר אירוח, תחושת מרחב ואור, וקו שמשלב מודרניות עם נגיעות תקופתיות.

צילום: איתי בנית

מבט אל המטבח. סקאלת הצבעים שנבחרה היתה מינמלית - אפור, לבן ותכלת בהיר, יחד עם אלון מבוקע בגוון טבעי.

צילום: איתי בנית

המיקום שנבחר לחלל הציבורי מפיק את המיטב מהכיוונים של הדירה ומהחלונות הענקיים. הספה והכורסא בסלון מבית אייטמס. כוננית המדפים מכילה, בצידה השני, את הטלוויזיה.

צילום: איתי בנית

חדר העבודה אירוח נבנה בפרופיל בלגי לבן, עם דלת הזזה התלויה על מסילות מהתקרה ומערכת וילונות פנימיים למען הפרטיות. ביום יום איזור האירוח פתוח לחלל ומשמש את בני הבית כפינת מחשב. כשיש אורחים, הוא הופך לחדר לכל דבר.

צילום: איתי בנית

מבט אל חלל העבודה והאירוח. בצידו האחד ספה נפתחת, בצידו השני שולחן כתיבה וארון בגדים. עבודה של יעל שחר מגלריה מיקה על הקיר.

צילום: איתי בנית

רהיט הטלוויזיה הינו רהיט דו צדדי. לכיוןן הסלון הוא מכיל את מסך הטלוויזיה והמכשירים. לכיוון המטבח הוא מכיל מדפים פתוחים ודלתות סגורות.

צילום: איתי בנית

המרפסת טובלת בירוק, והמבט מכוון אליה כבר מדלת הכניסה לבית. דלתות היציאה למרפסת, כמו רוב החלונות בדירה, הם החלונות המקוריים של הבית, משנת 1932.

צילום: איתי בנית

מרפסת תל אביבית טיפוסית, עם פינה בשביל הקפה של הבוקר.

צילום: איתי בנית

צילום: איתי בנית

מבט מדלת הכניסה לבית. מימין שידה עתיקה שבעלת הבית הביאה מסין לפני שנים. שטיח מצויר בהדפסה של סטודיו ורדי במרכז המבואה. ציור של ניני מגלריה מיקה נתלה על הקיר המרכזי.

צילום: איתי בנית

מבט מהחלל המרכזי לכיוון הכניסה. גוף תאורה שקוע של האמנית איילה בר שובץ בקיר המטבח.

צילום: איתי בנית

חדר השינה הראשי בבית, שומר על סקאלת הגוונים הבהירה והאוורירית.

צילום: איתי בנית

ארון חדר השינה, כמו המטבח וכל הנגרות בבית, נעשה בהזמנה ומגיע עד תקרת הבית, 330 ס"מ.

צילום: איתי בנית

חדר השינה של הבן הצעיר, חובב גיטרות. הארון בצד מכיל בגדים ונעליים, אך גם גלשן.

צילום: איתי בנית

חדר הרחצה בבית, עם ארון בפורניר אלון וארן מראה בחלק העליון.

צילום: איתי בנית

כמה פרטים מחדר רחצה: הרצפה המצויירת (סטודיו ורדי), הארון שמסתיר את מכונת הכביסה והמייבש , הכניסה למקלחון.

צילום: איתי בנית

כמה צילומים של פרטים. השידה הסינית העתיקה, הרצפה המצויירת, השולחן משוק הפשפשים.

תוכנית דירה

תוכנית הדירה: 70 מ"ר, שלושה כיווני אוויר. החללים הציבוריים הוצבו רחוק מהדלת, צמודים למרפסת הנפלאה. המבואה הרחבה תוכננה כך שתמשוך את הנכנסים אל החלל הציבורי המרווח.